İstanbul Üniversitesi AUZEF bünyesinde 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk defa öğrenci alacak yeni programlar arasında psikoloji de yer aldı. Diğer bölümlerde; spor bilimleri, rekreasyon lisans bölümleri ile spor yönetimi, marka iletişimi, grafik tasarım bölümünden öğrenciler kayıt yapabilecekler. 13 Temmuz 2020 tarihinde açıklanan ilan sonrası DGS ile öğrenci almayacağı merak konusu oldu.

DAVA AÇILDI!

Açık öğretim psikoloji bölümüne tepkiler çığ gibi artıyor. İstanbul Üniversitesi açık ve uzaktan eğitim fakültesinin yeni eğitim ve öğretim döneminde psikoloji lisans programı açması sosyal medyadan meslek örgütleri tarafından yoğun bir tepki ile karşılaşmasına neden oldu. Açık Öğretim Fakültesinin yeni akademik dönemde lisans bölümleri arasında psikoloji bölümüde yer aldı. Bunun ardından uzaktan eğitim ile psikoloji bölümü mezunu olmak mesleğin gerektirdiği bazı yetkinliklerden uzak olacağı düşüncesi ile konu yargıya taşındı. Türk Psikologlar Derneği tarafından İstanbul Üniversitesinin almış olduğu kararın iptaline yönelik olarak yargıya başvuru yaptığını açıkladı.

Sabancı Üniversitesi psikoloji bölümü Profesör Dr. Nebi Sümer yaptığı açıklamada ise Açıköğretim mezunu ile sadece kurumsal psikoloji eğitimi ile uygulamaya girmeden hem psikologların hakların hem de kamu hakkının ciddi riskler taşmasına ve bu halin yanlış olduğunu ifade etti.

Türkiye genelinde 200'den fazla fakültede fen-edebiyat fakülteleri tarafından psikoloji bölümü açıldı eğitimlerini yüz yüze olarak vermekteler. İlk kez bir üniversite yüz yüze olmadan eğitim verecek. İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AUZEF henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Fakat Açıköğretim psikoloji bölümünün kapatıp kapatılmayacağı merak edilen konular arasında şimdiden yer aldı.

İŞİN OLSA