26 Misan 2021 tarihli kabine toplandtısı sonucu Cumhurbaşkadı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda Herkezin mera kettiği Tam Kapanma olacak mı sorusuna cevap geldi. Erdoğan canlı yayında açıklamalarda bulunarak detayları aktardı.

21 GÜNLÜK TAM KAPANMA OLACAK!

Cerep Tayyip Erdoğan'dan gelen açıklamaya göre tam kapanma olacağı duyurdu. Bu kapsada 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:0 itibari başlamak üzere 17 mayıs 2021 tarihi saat 05:00 a kadar tam kapanma olacağı açıklandı.

Belirtilen süre içerisinde Zincir marketler Pazar günleri kapalı olacak ve diğer günlerde ise belirtilen mesai saatleri içerisinde hizmet vermeye devam edecek. Şehirler arası seyehatlarde ise tamamı izne taabi tutulacaktır ve Şehirler arası toplu taşıma araçları %50 dolu kapasite ile hizmet vereceklerdir. Konaklama tesiserindeki rezarvasyonlar, Sokağa çıkma ve şehirler arası seyegat kısıtlamları için istisna teşkil etmeyecek.

Hizmetlerini sürdürecek olan kamu kurumlarındaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirilecektir. Uzaktan çalışan kamu personeli de Sokağa çıkma sınırlamasına taabi oalcaktır.

Anaokulu kreş. 8. ve 12 inci sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüe eğitime ara verilecek tüm sınavar ertelecektir. Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun şekilde yürütebiilmesi için gereken düzenlemeler ayrıca yapılacaktır. İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkmayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlar vefa ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.

Yapılan açıklamlarda vatandaşların mağdur olmaması için kurumlar gereken tüm tedbirleri alacak.

DETAYLAR GELİYOR.....

DETAYLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR!

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA