Amerika Birleşik Devletleri bilindiği üzere bu hafta yeniden devlet başkanlık seçimine gidiyor. Tüm dünyanın gündemini çeken gelişme dolar para biriminin de seyrini değiştirecekken vatandaşlar seçim anketlerin de son durumun ne olduğunu merak etmektedir. 

ABD 46. devlet başkanı seçimi ne zaman yapılacak? Amerika Birleşik Devletlerinde 46. devlet başkanı seçimi 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. Türkiye'ye göre 3 Kasım gecesini 4 Kasıma bağlayan çarşamba günü seçim gerçekleşmiş olacak. Seçim sadece seçim yerlerine giderek olmayacak aynı zamanda posta yolu ile de oy kullanma hakkı olduğu için vatandaşlar posta aracılığı ile kime oy verdiklerini oturdukları yerden verebilecektir. Yine aynı gün devlet başkanlığı seçimi olacağı gibi 435 sandalyeli temsilciler meclisinin de tamamı için vatandaşlar oy kullanacak.

Son Seçim Anketi Ne Diyor? Son seçim anketi incelendiğinde Donald Trump ile Joe Biden arasında rekabetin giderek arttığı ve Joe Biden'in, Donald Trump'u yüzde 7,9'lık ciddi bir fark ile geride  bıraktığı görülmektedir. Son seçim anketi gibi gerçekleşirse Donald Trump 45. devlet başkanı olarak tarihe geçecek ve yetkisini Joe Biden'e bıracak. Tabiki seçim anketlerinin doğruluk oranı yüz yüzde olmuyor ancak anket şirketleri yine de geçmiş verilere bakıldığında çok yüksek bir pay ile doğru biliyor.