Hafta sonu sokağa çıkma detayları belli oldu. İçişleri Bakanlığı 81 il geneline gönderdiği genelgenin detaylarını yeniden aktarmak istiyoruz. 10 Mayıs günü 65 yaş üstü vatandaşlara 4 saat sokağa çıkma izini verilecek. 20 yaş altında 0-14 yaşı ile 15-20 yaş arası iki grup olarak farklı zamanlarda 4 saatlik sokağa çıkma izinleri verilecek.

9 ve 10 Mayıs sokağa çıkma izni hangi illerde uygulanacağı belli oldu. Kahramanmaraş, Konya, Sakarya, Eskişehir, Gaziantep, Trabzon, Van, İstanbul, İzmir, Kayseri, Manisa, Mardin, Ordu, Balıkesir, Kocaeli, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Zonguldak, Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır illerinde uygulanacak. Şehir giriş çıkış yasağı kaldırılan 7 ilde kısıtlama kaldırıldı. 9 Mayıs günü 00:0'da başlayacak ve 10 Mayıs pazar günü saat 24:00'da sona erecek.

MARKETLER AÇIK MI OLACAK?

Kısıtlamanın uygulanacağı illerde marketler açık olamayacak. 8 Mayıs günü 23:00'a kadar açık olacak ve 2 gün boyunca kapalı kalacak. Üretim yapan ekmek fırınlarında tatlı üretimi yerlerinde paket servileri devam edecek.

65 YAŞ ÜSTÜNE DIŞARIYA ÇIKMA İZİNİ;

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı hafta sonu pazar günü 65 yaş üstü vatandaşlar için önemli bir gün olacak. Uzun bir aradan sonra 4 saatlik dışarıya çıkma izini uygulanarak vatandaşlar sadece yürüme mesafesindeki yerlere giderek yürüyüş yapabilecekler. Araç kullanmalarına izin verilmeyecek.