Dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen korona virüs salgını başta sosyal ilişkiler olmak üzere ekonomi üzerinde de baskı yaratmaya devam ediyor. Fakat sadece ülkemizde değil diğer tüm ülkelerde de benzer bir durum söz konusu. Devletler tarafından çalışmayan, virüs sebebi ile maddi durumu kısıtlanan vatandaşlara destek ödemesi yapılıyor. Avrupa ve Amerika’da gerçekleştirilen bu destek ödemelerinin Türkiye’de uygulanması gündeme geldi. Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu tarafından yapılan öneride bu kapsamda vatandaşlara 1000 TL ödeme yapılması gerektiği ifade edildi.

Ekonomik Paketi İsteneni Vermedi

Geçtiğimiz günlerde korona virüs salgınına yönelik devletin gerçekleştirileceği ekonomik tedbir ve öneriler açıklanmıştı. Karamollaoğlu açıklanan bu ekonomi paketi için “Üzülerek ifade ediyoruz, açıklanan tedbirler ne yazık ki; ‘Aç kal ama Evde Kal’ şeklinde özetlenebilir” eleştirisinde bulundu.

83 Milyona 1000 TL

Saadet partisi tarafından hükümete destek çağrısı yapıldı. Buna göre “Krizden en çok etkilenen kesim olan yoksul insanlarımız, asgari ücretliler, işsiz kalanlar, işyerini kapatıp evinde oturmak zorunda kalan küçük esnafımız başta olmak üzere, salgın nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlarımıza, gelir düzeylerine bakılmaksızın ivedi şekilde her T.C.kimlikli kişiye sağlık, kira ve beslenme harcamaları için 1000 TL nakdi destek sağlanmalıdır” açıklaması ile bu süreçte zorluk yaşayan vatandaşların, yüklerinin hafifletilmesi istendi.

Diğer Ülkelerde Uygulanıyor

ABD tarafında yapılan açıklamadaKorona virüsünden dolayı yavaşlayan ekonomik aktiviteyi tekrar canlandırmak için vatandaşlara her iki haftada bir karşılıksız 1,000 dolar verileceği ifade edildi. Bunun yanı sıra Almanya’da milli gelirinin yüzde 20’sini vatandaşlara ödeme için ayırdığını açıklarken diğer Avrupa Birliği ülkelerinde de benzer uygulamalar yapıldığı görülüyor.Ülkemizde de uygulanması istenen bu destek ödemesine ilişkin ise henüz hükümetten bir açıklama gelmedi.