Suriye'de yaşanan iç karışıklar her geçen gün büyümeye devam ediyor. Sın olaylarda Rusya, İran ve Esed Rejimi özellikle İdlib'de operasyonlar yapmaya başladı. Yaşanan operasyonlardan dolayı çekinen ya da bölgeden uzaklaşmak isteyen Suriyeliler Türkiye sınırlarına doğru göç dalgasına başladı. Geçtiğimiz gün son dakika haberleri olarak geçen olayda İdlib'den Türkiye'ye 100 bin kişinin geldiği öğrenilmişti. Öyle ki sınır kapılarında büyük bir yoğunluk yaşanmıştı ve ucu bucağı görünmeyen kuyrukta en az sayılarının 100 bin olduğu Suriyeli mültecinin olduğu görülmekteydi. Yeni çıkan haberlere göre Türkiye'ye Idlib'den 80 bin Suriyeli'nin daha geldiği öğrenildi. Peki akıbetleri nasıl olacak, içeriye Suriyeliler alınmaya devam edecek mi? Hükümet kanadından açıklama var mı?

İÇERİYE ALINMALARI BEKLENMİYOR

Şu an için İdlib'den Türkiye'ye doğru göç edenlerin içeriye alınıp alınmayacaklarına yönelik net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak yayımlanan ön görülere göre Türkiye'ye gelmek isteyen Suriyelilerin alınmayacağı belirtiliyor. Peki sorun nasıl çözülecek? Bilindiği üzere Kızılay ve AFAD başta olmak üzere bir çok Türk yardım kurumları Türkiye'nin Suriye sınırında çalışmalarına devam ediyor.

Kızılay ve AFAD'ın Türkiye sınırları içerisinde değil ama sınırın az ötesinde yeni çadır kentler ve yaşam alanları kurması İdlib'den Türkiye'ye doğru gelen göç dalgasının burada konuşlandırılması amaçlanacak. Tabi bu Türkiye'ye ekonomik anlamda büyük bir yük vereceği kesinn.