Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son hava tahminlerine göre tüm yurdu kar yağışı etkisi altına almaya başladı. Buna göre ilköğretim, orta öğretim lise ve yüksek öğrenim öğrenciler, 7 ocak kar tatili mi sorusu sormaya başladı. Pek çok öğrenci sosyal medya üzerinden seslerini duyurdu ve salı günü yarın okulların tatil olmasını istediklerini aktardı. 22:00'a kadar 5 il genelinde ve ilçelerinde okullara bir günlük ara verildiği duyuruldu. Peki hangi il ve ilçelerde okullar olmayacak. İşte detaylar..

ANKARADA OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Valiliği resmi internet sitesi ile sosyal medya hesapları üzerinden eğitime ara verileceği ile ilgili herhangi bir paylaşımda bulunmadı. Ankara ilinde kar etkisini gösterdi ve gün içerisinde devam eden kar hayatı olumsuz etkilediği belirtilmektedir. Ankara’da yarın (salı) okullar tatil olacak mı sorusuna Ankara Valisi Vasip Şahin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla tatil olmayacağını açıkladı.

KONYA VE 7 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL;

Konya'nın 7 ilçesinde kaymakamlıklardan yazılı açıklama yapılarak tatil bilgisi verildi. Buna göre bu ilçeler şu şekilde; Seydişehir, Bozkır, Hüyük, Derebucak, Hadim, Taşkent ve Yalıhüyük ilçelerinde okullar yarın olmayacak. Ayrıca bu ilçelerde kamu çalışanlarından hamile ve engelliler idari izinli sayılacak.

KARAMAN, ÇANKIRI İLÇELERİ;

Çankırıya bağlı Korgun, Şabanözü, Eldivan, Kurşunlu,Atkaracalar, Orta, Ilgaz ve Çerkeş ilçelerinde eğitime ara verildi. Karaman iline bağlı Sarıveliler ilçesinde de beklenen kar tatili açıklandı.

BALIKESİR TATİL;

Balıkesir iline bağlı Dursunbey ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim ile merkeze gelen öğrenciler için eğitime ara verildi.

İŞİN OLSA