Ülkemizin 81 il ve 900 ilçesinde hava durumu raporları Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından haftalık olarak haritalı bir şekilde açıklanmaya devam ediyor. Meteoroloji 7 Mart ile 8 Mart 2020 tarihinde cumartesi ile pazar günü hava durumu nasıl olacak sorusu soranlara ilişkin bazı açıklamalar yaptı. 5 günlü hava durumu tahmin raporlarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Büyükşehirlerdeki son durumlar şu şekilde olacak.

7-8 MART HAFTA SONU HAVA DURUMU;

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da yarınki hava durumlarına göre güneşli ve bulutlu gözüküyor. Sıcaklık değerleri 9 ile 18 derece arasında olacak. Buna göre haftanın son günü pazar günü ise 10 derece ile 20 derece arasında olacak. Haftanın ilk günü pazartesi ise bulutlu bir hava olacak. 9 ile 19 derece arasında olacak.

Başkent Ankara ilinde 2 ile 18 derecede az bulutlu olacak. nem 34-78 derece olacak. Pazar günü ise 4 ile 21 derecede olacak. İzmir ilinde 11-21 derece arasın da olacak. Pazar günü sıcaklıklar daha da artması bekleniyor 12-22 derece arasında pazartesi günü gök gürültülü sağanak yapışlı bir hava olacak. Salı günü sağanak yarışlı ve çarşamba günü çok bulutlu bir gün olacak.

METEOROLOJİDEN UYARILAR;

Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz aşınımı beklendiği için bazı uyarılarda bulundu. 6 Mart akşam başlanacak olan toz aşınımı hadisesi Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin illerinde etkili olacak. Bu durumda bazı olumsuzluklar için uyarılar geldi. Ulaşımda aksamalar olabileceği ifade edildi.