Eski dönemlerde bilindiği üzere kamu da bekçi pozisyonu için çok sayıda personel görev yapmaktaydı. Bekçi pozisyonunu kaldırılması ile bu pozisyona ihtiyacın olduğu fark edildi ve şimdi kamuda tekrar bekçiler görev yapmaya başladı. 5 binden fazla bekçi pozisyonunda istihdam etmekte olan personel bulunmaktadır.

Yeni alımlar yapılmaya devam ederken geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında 7 bin kişilik bekçi alımı yapılması talimatını verdiğini duyurmuştu. Ancak alım ilanı halen yayımlanmadı peki nisan ayında alımlar yapılır mı?

NİSAN AYINDA ALIMLAR YAPILIR MI

Nisan ayı bilindiği üzere hareketli geçmesi beklenmekteydi ve tahminlerin de olduğu gibi Nisan ayı hareketli geçmeye devam ediyor. Peki nisan ayında 7 bin bekçi alımı yapılır mı? Bu ay hareketli geçeceğinden dolayı bekçi alımı ilanlarının yayımlanabileceği belirtiliyor ancak net bir bilgi yok.

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK

7 bin bekçi alımı gerçekleştirilecek. Peki hangi iller için toplam 7 bin kişilik bekçi alımı yapılacak. Buna göre İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için 7 bin kişilik bekçi alımı yapılması bekleniyor.

İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illerinden farklı olmak üzere Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde terör örgütlerin bulunduğu illerde de bekçi alımları yapılacaktır.

BEKÇİ ALIMI HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ