Ülke genelindeki camilerde her hafta bir konu ele alınarak cuma hutbesi görevli imam hatipler tarafından aktarılıyor. 6 Mart 2020 cuma hutbesi belli oldu. Bu haftaki konu temizlik üzerine olacak. Bilindiği gibi geçen hafta 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye İdlip'te yaşanan olay ülkemizin her ferdini derin bir yasa boğdu. Cuma günü anlatılacak olan hutbe konusu helal kazanç üzerine planlandığı aktarılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı son dakika gelişmesi olarak Hak Uğrunda Mücadelemiz Birlik ve Beraberlik Ruhumuz konusunu tüm camilerde hutbe konusu olarak değiştirdi.

06/03/2020 CUMA VAKİTLERİ; 

Bu hafta cuma günü tüm camilerde okunacak hutbe konusu beli oldu. Cuma müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. Bu bağlamda her hafta camiilerin dolup taştığı gün olan cuma vakti saat kaçta girecek merak edilmektedir. 06/03/2020 Ankara 13:05'te öğle ezanı okunacak. Dİğer illerdeki vakitler şu şekilde; istanbul; 13:20, İzmir 13:28, Bursa 13:20, Gaziantep ilinde ise 12:47'te cuma ezanı okunacak. Diğer iller için https://namazvakitleri.diyanet.gov.tr/tr-TR adresini ziyaret edebilirsiniz.

6 MART CUMA HUTBESİ

Bu haftaki hutbe konusu; temizlik üzerinedir. Giysilerimizin temiz tutulması, peygamber efendimizin maddi ve manevi günahlardan uzak durmamız konusundaki yarılarından, temizlik üzerine dikkat edilmesi gerektiği üzerine temizlik imandan gelir vurgusundan bahsedilecek. Sağlığın başı temizlik vurgusu ele alınacak olan hutbede salgın hastalıklar (Koronovirüs) yer yüzünde dolaşmaya devam ediyor! Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan hutbede Koronovirüsten önlem almak için şu uyarılarda bulundu.

DİYANET’TEN KORONOVİRÜS İÇİN UYARILAR;

“Çeşitli virüs salgınlarından etkilenmemek için tedbiri elden bırakmayalım. Temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet edelim. Ellerimizi günde birkaç defa sabunlu suyla ovalayarak yıkayalım. Ellerimiz kirli iken gözümüze, burnumuza ve ağzımıza dokunmayalım. Bedenimizin zayıf düşmemesi için bol sıvı tüketelim. Dengeli beslenelim ve düzenli uyuyalım. Hapşırırken ya da öksürürken bir mendille, mendil yoksa dirseğimizin içiyle ağzımızı kapayalım. Yaşadığımız mekânları sık sık havalandıralım. Dinimizin haram kıldığı ve bedenimizi hastalıklara açık hale getiren sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri zararlı maddelerden uzak duralım.”