Türkiye genelindeki faaliyetlerini devam ettiren 35 civarında kamu ile özel banka bulunuyor. Banaklar Koronvirüs önlemi olarak 81 il ve 900 ilçe genelindeki şubelerde bir takım önlemler aldı. Bankalara müşterilerin girişi kısıtlı sayıda olmakta. Diğer yandan bazı özel bankalardaki çalışanlar evden hizmet vermeye başladı. Akbank sınırlı sayıda çalışanı şubede vardiyalı olarak çalışıyor. Diğer çalışanlar müşterilerine evlerden hizmet sunmaya devam ediyor. Normalleşme süreci ne zaman başlayacak tüm gözler açıklanacak olan normalleşme takvimine çevrildi. Özel banka çalışma saatleri değişikliği oldu. 4 Mayıs bankalar saat kaçta açılacak ve kaçta kapanacak. İşte detayları..

Türkiye Bankalar Birliği 22 Mart tarihli tavsiye kararında şubelerin çalışma saatlerini 12:00 ile 17:00 olarak düzenlemesi konusunda karar aldı. Bankaların yeni aldıkları karara göre tam gün çalışmaya başlayacak bankalar şu şekilde olacak.

DENİZBANK;

Türkiye Borsalar Birliği tarafından açıklanan nefes kredisi başvuru nedeniyle şubelerindeki yoğunluğu dikkate alınarak, 28 Nisan salı gününden beridir tam gün çalışmaya geçti. Denizbank sabah kaçta açılıyor. Sabah 09:00'da açılacak. Akşam ise 17:00'da kapanacak.

TEB

TEB Bankası bazı pilot şubelerinde başlatılması kaydı ile kademli olarak eski çalışma saatlerine geçecek. Müşterine atılan Sms'e göre internet bankacılığı ile cep şubeden yapılabilecek işlemler için şubeye gelmek yerine bu platformlardan yapılması konusunda hatırlatma yapıldı. kademli olarak tüm şubelerin yakın zamanda tam gün çalışmaya geçmesi bekleniyor. TEB 4 Mayıs günü 10:00'da açılacak. TEB 5 Mayıs'da bazı şubelerinde 09:00'da açılacak.

FİNANSBANK

4 Mayıs Finansbank şube açılış saati 9:00 olarak değiştirildi. Şubelerde eski çalışma saatlerine geçeceği açıklandı. Akşam kaçta kapacağı da belli oldu. 1700'dan kapacak.

YARIM GÜN ÇALIŞACAK ŞUBELER: 12:00 İLE 17:00 ARASINDA

Özel bankalardan Akbank, ING Türkiye, Yapı Kredi, İş Bankası, Garanti Bankas şubeleri Türkiye Banakalar Birliğinin yarım gün çalışma kararına devam edecekler.