Korona virüs salgını ile mücadelede maddi sıkıntı çeken ve geçinemeyen vatandaşlara yönelik birtakım destek ve yardımlar verilmekte olup bu yardımlar arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan 1000 TL maddi yardım ödeneği de yer almaktaydı. Özellikle salgın sürecinin uzaması sebebi ile yardımdan yararlanamayanların bu süreçte mağdur olmaması adına 3 fazda bu ödemelerin yapılacağı açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise vatandaşlar 3. Faz ödemelerini aldı. Peki bundan sonra 4. Faz gelecek mi, işte detaylar.

TÜED Talep Etmişti

TÜED, Türkiye Emekliler Derneği tarafından korona virüsle mücadele paketinde binlerce vatandaşa 1000 TL verildiği, fakat herhangi bir geliri olan ama yardıma muhtaç olanların da bu zor zamanlarda yardımdan yararlanabilmesi gerektiği ifade edildi. Bu kapsamda muhtemel bir 4. Faz ödeme için yardım talebi şartlarının esnetilerek bu yardımdan yararlanmayan kesimin de yararlanması gerektiği açıklandı. ÜED tarafından yapılan açıklamaya göre düşük dul aylığı ya da yetim aylığı alan vatandaşların da 4. Faz ödemesinde bu sosyal yardımdan yararlanması gerektiği ifade edildi.

Dul ve Emeklilere Ödeme

TÜED tarafından yapılan açıklamada "Bugüne kadar açıklanan üç ayrı sosyal yardım paketi açıklanmış ve kapsamdakilere 1000 lira ödeme yapılmıştır. Gelir ve aylık almak, sosyal destek paketinden kapsam dışı kalmayı gerektirmemelidir. Dördüncü destek paket kapsamına, sosyal güvenlik sisteminden dul ve yetim aylığı düşük kalanlar değerlendirilmeye alınmalı, asgari ücretin üçte birinden az gelire sahip hanelere 1000 lira sosyal destek yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Aynı zamanda emekliler için en düşük maaşın 1500 TL’ye çıkarılmasının yeterli olmadığı ve bu olanaktan bile yararlanamayan binlerce emekli olduğu vurgulandı. TÜED bu kapsamda emeklilere de 1000 TL ödeme yapılmasını talep etti.