Bilindiği üzere ülkemizde her sene şehit, gazi ve gazi yakını atamaları yapılmaktadır. Bu atamalarda hak sahibi olduğu tespit edilen kişiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca bulunur ve atanması için Devlet Personel Başkanlığına ismi iletilmektedir.

İsimleri alınan şehit, gazi ve gazi yakınlarının mezuniyetlerine göre kura ile uygun kadrolara atama kuralları gerçekleştirilmektedir. Kura yöntemi ile yapılan atamalarda şehit, gazi ve gazi yakınlarının atanacağı yerler belli olmaktadır.

YARIN ATAMA YAPILACAK

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru da 3713 sayılı kanun kapsamında istihdam hak sahibi olan şehit, gazi ve gazi yakını atama kurasının 14 Nisan 2017 tarihi itibari ile yapılacağı duyuruldu. Atama kuralarının noter huzurunda çekileceği belirtilirken şehit, gazi ve gazi yakını toplam 293 kişinin ataması yapılacak.

SONUÇLAR NEREDEN AÇIKLANACAK

3173 sayılı kanun kapsamında şehit, gazi ve gazi yakını istihdam hak sahiplerinin atamaları yarın gerçekleştirilecek ve toplam 293 kişilik atama yapılacaktır. Peki sonuçlar nereden açıklanacak. 293 kişilik atama sonuçlarının ilani yine Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacaktır. Noter huzurunda yapılacak olan kura sonuçlarının belli olması ve atamaların tamamen sisteme işlenmesi ile 293 aday hangi kadroya ve kuruma yerleştiklerini DPB sitesi aracılığı ile öğrenebilecek.

https://goo.gl/HYySDD

HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ