Kamu kurumlarında çalışan 4 meslek grubuna öğretmen, din görevlisi, sağlık çalışanları ve polis memurları ek göstergelerinin 3600'e çıkartılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjde vermişti. TBMM Gündemine 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak? Bu konudaki son gelişmeleri ve detaylarını aktarıyoruz.

3600 EK GÖSTERGE SON GELİŞMELER;

3600 ek gösterge konusunda son açıklama Adalet ve Kalkınma Partisi sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik MYK toplantısı sonrası geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. "Benim bildiğim bu konularla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yeni bir bilgi yok. Bu çalışmalar tamamlandığında biz de gereken bilgiyi veririz" demişti. Açıklamasında 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalar olduğunda aktarılacağını ifade etti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamasında ise konuyu bütüncül olarak ele aldıklarını aktardı. Bakan Selçuk "Bu konuda kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bunun birçok etkisi var. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile meslekler arasında dengeleri de göz önünde bulundurarak bütüncül bir şekilde konuyu değerlendirmeye devam ediyoruz" dedi.

Kamu-Sen tarafından yapılan açıklamada ise 3600 ek gösterge için sadece 4 meslek gurubu ile sınırlı olmamasını ve tüm meslek gruplarına ek gösterge çıkartılması gerektiği ifade etmişti. Ayrıca yapılan açıklamada yakın zamanda Cumhurbaşkanlığından randavu talep edeceklerini ifade etti. Henüz tasarının detayları ve 3600 ek göstergenin ne zaman yasallaşağı konusunda bir açıklama bulunmuyor.

4 meslek gurbunda ek gösterge rakamının 3600'e çıkartılması ile emekli maaşlarında ve ikramiyelerde artış olacak. Emekli maaşlarında 600 Tl artış olması, emekli ikramiyelerinde ise 20 Bin tl ortalama bir atış olması hesaplanmaktadır. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA