İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis memurlarının 3600 ek göstergeleri için çok önemli açıklama yaptı.

Bakan Soylu, Gazeteci Hadi Özışık’ın sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede çok önemli fedakarlık gösteren ve görevler üstlenen polislerin önemli bir sorunu olduğunu aktaran Özışık, polis memurları tarafına seçim sonrası verileceği söylenen ek gösterge için çok sayıda soru geldiğini, yeni bir müjdenin olup olmadığı soruldu. Bakan Süleyman Soylu özetle; polis memurlarına 3600 ek gösterge ve diğer söz verilen konular ile ilgili tavrın net olduğu ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesinde ermiş olduğu sözü polis memurlarına, hemşire öğretmenlere ve tamamına verilecektir. Bu sözün gerçekleştirilmesi için zamanlaması konusunda çalışıyoruz. En yakın bir zaman içerisinde gerçekleştireceğiz dedi.

2019 YILI İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK;

İnternethaber’den Hadi Özışık’ın sorularını yanıtlayan Bakan Süleyman Soylu röportajın devamında  Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda sözü var zannediyorum 2019 yılı içerisinde gerçekleştirileceğini aktardı. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

HANGİ MESLEK GRUPLARINA EK GÖSTERGE VERİLECEK?

Öğretmen, hemşire, din görevlisi, polis memuru, idarecilere ek gösterge verilecek. Kamu görevlileri çalışırken ve emekli olduklarında ikramiyelerine ve emekli maaşlarına yansıyacak.  Emekli maaşlarınd aortalama 50 Tl artış olurken emekli ikramiyesinde de 20 Bin tl artış olması bekleniyor. 

İŞİN OLSA