Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman, son yolculuğuna uğurlandı. Mardin'de PKK'lı teröristlerce girdiği çatışmada yaralanan ve Gata'da şehit olan askerimiz son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman, kaldırıldığı GATA’da dün şehit düştü. Şehidin cenazesi bugün karayolu ile Sungurlu İlçesi'ne getirildi. Şehidin cenazesi ilk olarak Hacettepe Mahallesi Dr.Sadık Ahmet Caddesi'nde bulunan baba evine getirildi. Türk bayraklarıyla donatılarak taziye çadırı kurulan baba evinde gözyaşları sel oldu. Şehidin marangoz olan babası 55 yaşındaki Ömer Karaman, anne 53 yaşındaki Samahat Karaman, ağabeyi 35 yaşındaki Hasan Karaman, kız kardeşi 20 yaşındaki Zeynep Karaman ve ablası 27 yaşındaki Tuğba Şakar güçlükle ayakta durabildi.


Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman’ın cenazesi baba evinde helallik alınarak dua edilmesinin ardından törenin yapılacağı Atatürk Meydanı'nda götürüldü. Yaklaşık 50 araçlık konvoy da cenaze aracına eşlik etti. Meydandaki cenaze törenine Çorum Vali Vekili Adem Saçan, Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, CHP Çorum Çorum Milletvekili Tufan Köse, Tokat Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasiler, askeri erkan ve yaklaşık 30 bin kişi katıldı.

Tören alanında şehit annesi Samahat Karaman ve şehidin kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Samahat Karaman, “Yavrum ben geldim. Ben seni içimde hissediyorum, biliyorum sen de beni içinde hissediyorsun, annem geldi diye görüyorsun. Seni yaratana kurban olurumö diyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, ikindi namazının ardından Çorum Müftüsü Ahmet Akın’ın kıldığı cenaze namazını ardından omuzlara alınarak Karşıyaka Şehitlik Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

ANNEYE SON MESAJ

Şehit Uzman Onbaşı Karaman’ın bir süre önce sosyal paylaşım sitesindeki mesajları ise yürekleri dağladı. Karaman annesiyle ilgili bir paylaşımda; “Yanı başındakiler halini anlamazken kilometrelerce uzakta sesinden üzgün olduğunu anlayan tek insana anne denir kurban olduğum seni çok özledim, yemeklerini de özledim, kuzun hingal yemeğini de özledi annem" ifadelerine yer verdi.

 
Editör: TE Bilisim