28 Ekim bilindiği üzere öğleden sonra tatil olduğu için kamu binaları ve kamu şirketleri açık olmamakta ve vatandaşlara hizmet vermemektedir. 28 Ekim öğleden sonra ilgili kamu kurumlarından hizmet alamayan vatandaşlar 29 Ekim için resmi tatil var mı, 29 Ekim kamu binaları, okullar, PTT, bankalar, noterler açık mı diye aramalar yapmaya başladı.

29 Ekim'de Nereler Kapalı?

29 Ekim Türkiye'de ve Kıbrıs'ta kutlanan milli bir bayramdır ve resmi tatil olarak bilinir. Kamu kurumlarında her hangi bir pozisyonda istihdam etmekte olan personeller görev almaz ve 28 Ekim öğleden sonra ile 29 Ekim tüm gün izinli sayılırlar. Bu sebepten dolayı ülkemizde 29 Ekim tarihinde özel ya da kamu bankaları, PTT şubeleri, acenteleri, noterler, okullar ya da kamu kurumları açık değildir. Vatandaşlar en erken 30 Ekim tarihi itibari ile hizmet alabilir.

Resmi tatil tabi ki asker, polis, sağlık çalışanı, imam vb. gibi zorunlu hizmet etmesi gereken personeller için geçerli değildir ancak diğer personeller 29 Ekim resmi tatilden dolayı idari izinli sayılmaktadır. Özel şirketlere ait binalar, iş yerleri, çalışma ofisleri 29 Ekim'de açık olabilir.