Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 2020 yılının en merak edilen polis alımı ilanı yayımlandı. İlan yayımlandıktan sonra her sene olduğu gibi bu sene de rekor bir katılım oldu. Buna göre 27. dönem POMEM kapsamında kadın erkek lisans ve ön lisans mezunu olmak üzere toplam 8 bin kişilik polis alımı yapılacak peki adaylar ön sağlık, fiziki yeterlilik testi parkuru ve mülakatına ne zaman katılacak? Bu sınavların tarihleri belli oldu mu?

Ocak Ayı Sonlarında Olabilir

Polis Akademisi Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı şu anda konu hakkında görüşmelere devam ediyor. Virüsün yayılım hızı ülkemizde düşmeye devam ettiği için 27. dönem POMEM parkuru, mülakatı, ön sağlık gibi işlemlerin Ocak ayı sonlarına doğru yapılması ön görülmektedir. Yine tarihler hakkında müracaatlar sona erince kurum tarafından resmi bilgi verilecektir.

Tüm Şehirlerde Yapılacak Mı?

POMEM parkur, mülakat, ön sağlık gibi işlemler her yerde yapılmıyor. Ancak bu sefer pandemi süreci olduğu için ve yığılmalarında önüne geçmek için Türkiye geneli geniş bir yayılım göstermesi, adayların ufak gruplara bölünmesi ve önceki senelerden daha uzun süren bir mülakat sürecinin olacağı tahmin ediliyor. Eğer geniş bir yayılım olur ve tüm POMEM'lerde işlemler gerçekleştirilirse mülakat puanlarının KPSS ve FYT parkudundan elde edilen puanlara yakın düzeylerde verilmesi istenebilir.