Sağlık Bakanlığının İl ve ilçelerde oluşturulduğu hıfzıssıhha kurumu Koronavirüs vakasının yaşandığı bölgelerde karantina kararları verebiliyor. 81 il genelinde Koronavirüs vakasının görüldüğü yerde öncelikle filyasyon ekibinden oluşan 3 kişilik özel mobil ekip vakanın temas çevresini tespit ederek pozitif vakanın erken tespitini sağlıyor. Yerleşim yerlerindeki artış gösteren yerlerde ise hıfzıssıhha kurumu kararı ile bazen bir apartmanda bazen bir sokakta, mahallede ilçede karantina kararı vererek vaka artışının önlenmesini sağlıyor.

BUGÜN KARANTİNAYA ALINAN İL, İLÇE MAHALLELER;

26 Nisan 2020 tarihinde karantina uygulanan il, ilçe mahallelere yenileri eklendi. Pazar günü hangi yerleşim yerlerinde karantina var. Açıklanan yerleşim yerlerinde Bursa, Hakkari ve batman ileri var.

Batman ilinde Sason ilçesinde iki binada karantina kararı Sason Kaymakamlığı ilçesi Umumi hıfzıssıhha kurulu kararı ile 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları kararı verildi.

Hakkari Kırıkdağ köyü ile Çanaklı Köyünde Jandarma Karakolunda ekiplerin köyün giriş ve çıkışlarını kapatması ile 14 günlük karantina başladı. Bursa ili Orhaneli ilçesine bağlı nalınlar Mahallesinde karantina alınması kararı verildi. Karar Bursa Valiliğince Kovıd-19 virüsü vakası artmasına karşı alındığı açıklandı. 1 gün boyunca süreceği ifade edildi.