Bedelli askerlik konusu gündeme geldiğinden beri yüz binlerce kişi merakla bedelli askerlik kanunun çıkarılmasını bekliyordu. Hararetli bir gündem süreci, tartışmalar ve çeşitli fikir ayrılıklarının ardından mecliste karar çıktı ve bedelli askerlik uygulaması hizmete sunuldu. Birçok genç tarafından karşıt görüşler aktarılsa da bedelli askerliğe toplam başvuru sayısı 675 bin kişi olarak Bakan Akar tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna aktarıldı. Başvuru ücretini yatıran ve toplam başvurusu gerçekleşen kişi sayısı ise 370 bin kişi olarak aktarıldı. Bakan Hulusi Akar tarafından yapılan bu açıklamada başvurunun 400 bin kişiye kadar çıkacağı yönünde tahminlerin olduğuna da vurgu yapılmıştı.

Bakan açıkladı askerlik şubeleri 24 saat açık olacak

Bazı illerde ciddi bir yoğunluğun söz konusu olduğunu aktaran Bakan Akar, bazı askerlik şubelerinin 24 saat görev yapmasının söz konusu olduğunu dile getirdi. Açıklamasında yoğunluğun giderilinceye dek gerekli görülen bölgelerde 24 saat hizmetin sağlanmasının sürdürüleceği bilgisine yer verildi. Bakan Akar tarafından hangi askerlik şubelerinin 24 saat açık olarak hizmet vereceği belirtilmemişti. Ancak başvurunun yoğun olduğu tahmin edilen bazı illerimizde 24 saat boyunca askerlik şubelerinin yoğun olacağı aşikar.

Hangi illerde askerlik şubeleri 24 saat açık olarak hizmet veriyor?

Ankara, İstanbul, İzmir, Konya gibi illerimizde yoğun başvuru sürecinin olduğu bilgileri paylaşılıyor. Hem sosyal medyada hem de aldığımız geri bildirimlerde bu şekilde ifadelere yer veriliyor. En doğru bilgiye ulaşmak amacıyla 24 saat açık askerlik şubelerini öğrenmek isteyen vatandaşlarımız, bedelli askerlik başvurularını yapabilmek için askerlik şubelerini arayabilirler.