İçişleri Bakanlığından açıklanan genelgeye göre 23 Nisan, 24 Nisan perşembe ve cuma günü sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılacak hafta sonu uygulanacak olan kısıtlama ile birleştirilecek. Buna göre bu iki günde marketlerin durumu merak ediliyor. Özellikle ramazan günleri öncesi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar A101, Şok, Migros, BİM kaçta açılacak ve kaçta kapanacak en çok merak edilen konulardan bir tanesi oldu. İşin olsa sitesi üzerinden daha önce aktardığımız gibi bugün 30 büyükşehir ile Zonguldak ilinde market çalışma saatleri değişti.

23 NİSAN MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ;

Bugün sabah 09:00'da açılacak ve öğleden sonra 14:00'da kapanacak. Belirtilen saatler arasında evlere paket servisi ve dağıtımları yapılabilecek. Mahallerde işletilen bakkallar ile perakende satış mağazalarının A101, Bin gibi marketlerin 31 şehirdeki şubeleri 09:00 - 14:00 saatlerinde çalışacaklar.

KİMLER MARKETE GİDEBİLECEK?

Önceki haftalarda uygulanan kısıtlamalarda marketler kapalı tutulmuştu. Ramazan nedeniyle yapılan düzenlemede 09:00 ile 14:00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altındaki vatandaşlar haricinde gidilebilecek. Bunun yanı sıra araç kullanmamak şartı ile marketlere gidilebilecek. Zorunlu ihtiyaçların karşılanması ile sınırılı olacak. İkamete yakın olan bakkal ve marketlere gidilebilecek. Evlere siparişlerde bu saatlerde yapılabilecek.

GENELGE;