Ramazan'ın ilk sahuru 24 Nisan gecesi gerçekleşecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye genelinde il ve ilçelerde sahur ve imsakiye takvimini açıkladı. Buna göre 11 ayın sultanı ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek olan tüm vatandaşlar için ilk sahur saat kaçta olacak. 2020 ramazan imsakiyesinde il ve ilçelere göre farklılık gösteriyor.

ANKARA, İSTANBUL ANTALYA İZMİR SAHUR VAKİTLERİ;

Başkent Ankara için imsak 04:18'de dolacak ve akşam ezanı ise 19:44'te okunacak.

Antalya ilinde 04:37'de imsak dolarken, 19:47'de akşam ezanı okunacak.

İstanbul ilinde 24 Nisan günü 04:29 ve akşam ezanı ise 20:00'de okunacak.

İzmir ilinde imsak vakti 04:45'te akşamezanı ise 20:04'de olacak.

Türkiye genelindeki tüm illerin sahur, imsak ve diğer vakitlerine erişmek için tıklayın

Müslüman alemi için bugün on bir ayın sultanı ramazan arefesi. 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte idrak edilen günün ardından gecesinde ilk sahura kalkılacak. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen müslümanlar için sahur mutluluğuna çok kısa bir zaman kaldı. Koronavirüs nedeniyle 23, 24 , 254 ve 26 nisan tarihlerinde sokağa çıkma yasakları da devam edecek. Buna göre yarın marketlerin açılışı 09:00 öğleden sonra ise 14:00 arasında hizmet verecek. Paket servisi yapabilecekler.

ORUÇ NEDİR;

Müslümanlar için islamın 5 temel vazifesinden biri oruçtur. Tan yerinin ağarmasından güneş batıncaya kadar geçen sürede yemeden içmeden, oruç ibadetinin gerektirdiği şekilde günü geçirerek akşam ezanı ile birlikte orucunu açmak ile birlikte tamamlanır. Ramazanda bir kimse inanarak mükafatını umarak ramazan orucunu tutarsa Allah'ta onun geçmiş günahlarını bağışlar şeklinde Peygamber efendimiz müjdelemiştir. oruç ibadetini sağlık koşulları uygun olan kişiler tarafından idrak edilmesi gereklidir. Sağlığı uygun olmayan aşırı yaşlılıkhali gibi nedenlerle oruç tutamayacak durumda olanlar oruç ibadeti yerine fitre verebilmektedirler.