Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan hacı kurası için beklenen gün geldi. Hacı adaylarında heyecanlı bekleyiş yarın sona eriyor. Adayların merakla sorduğu 2020 hac kura sonuçları ne zaman açıklanacak ve bu sonuçlar saat kaçta belli olacak? İşin olsa sitesi üzeriden bu konuların detaylarını aktarıyoruz. Son olarak 2020 hac konaklama türüne göre hac fiyatları ne kadar olacak belli oldu.

KURA TARİHİ VE SAATİ;

9 Ocak 2020 perşembe günü Diyanet Tv ekranlarından canlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği hacı kura çekimi töreni ekranlara yansıyacak. Adayların uzun yıllar beklediği sonuçların ardından kayıtlarını ve gerekli olan evrakları tamamlayıp Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Müftülüklere sunması istenecek. Buna göre işin olsa sitesi üzerinden an bean sonuçları ve gelişmeleri aktaracağız.

2020 HAC KESİN KAYIT TARİHLERİ;

Kura sonucunda kayıt yaptırmaya hak kazanan hacı adaylarının kesin kayıtları için belirlenen tarih ise şu şekilde açıklandı. 13 Ocak 2020-24 Ocak 2020 bu tarihler arasında kesin kayıt işlemleri olacak. Diğer yandan ilk tur 22 Haziran tarihinde olacak. Diğer kafile için 25 Temmuz 2020 tarihi açıklandı. Buna göre dönüşler için 6 Ağustos ile 2 Eylül tarihlerinde hacı adayları kutsal topraklardan yurda dönüş yapacaklar.

HAC ÜCRETLERİ;

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda kur Suudi Arabistan Riyali üzerinden hesaplanarak ödemeler alınıyor. Buna göre oda tercihleri ise konaklama yapılacak kişi sayısına göre tercih edilebilecek. Alt ve üst sınır açıklandı. Oda tercihli olanlar için alt limit 15,950 ile üst limit 21,500 SAR olarak açıklandı. Otel konaklamaları kişi başı alt ücret SAR cinsinden en az 24.000 olarak açıklandı.