Lise, Önlisans ve Lisans eğitim düzeylerinde eğitimlerini tamamlayan adaylar Kamu Personeli Seçme sınavlarından aldıkları puanlar ile kamu kurumlarına gerek, ÖSYM üzerinden açıklanan merkezi atamalar ile gerek kurumların açıkladığı ilanlara başvru yapmaya başladı. Bu bağlamda yeni ilan edilecek olan memur alımlarının hangileri olduğunu merak etmektedirler. 2020 yılında 60 bin personel alım ilanı bekleniyor. Bunlardan bir tanesi Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı ilanlarıdır.

2020 BEKÇİ ALIMI;

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı ilçelerde ve köylerde bekçi alımları yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Polis Akademisi Başkanlığı 2019/2. dönem alımlara ait mülakat sonuçlarını açıkladı. Asıl ve yedek sıradan atanmaya hak kazanan adaylar için yakın bir tarihte belirlenen eğitim şube müdürlüklerinde temel eğitimler planlanacak. Buna göre eğitimlerin ardından belirlenen yerlerde görevlendirilmeleri gerçekleştirilecek. 2020 bekçi alımları da yakın zamanda planlanabilir. Bu bağlamda beklenen sayısı ise 8 bin olarak ifade edilmektedir. 

2020 POLİS ALIMLARI;

EGM Polis alımları için 2020 yılında ne zaman başvuru alacak? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Polis Özel Harekat alımlarının dışarıdan olmayacağını ifade etti. Buna göre 2019 yılında 500 kadın PÖH alımı gerçekleştirildi. Üniversite mezunları arasından ve lise mezunları arasından 2020 yılında POMEM, PAEM, PMYO, komiser yardımcısı olarak yaklaşık 17 bin polis memuru alımı için gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI;

Milli Eğitim Bakanlığına sözleşmeli öğretmen atamaları için ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden ön başvurular alınmaya başlandı. İlk günde başvuru sayısı 60 bin olarak açıklandı. Adaylar sosyal medya üzerinden daha fazla kadroda alım yapılmasını talep etmekteydiler. Buna göre 10 Ocak tarihinde öğretmen alımları için başvurular sona erecek. Kontenjanın 3 katı kadar aday mülakat sınavına girecek.

SAĞLIKÇI ALIMLARI;

Üniversitelerin sağlık kadrolarında personel yetiştirilmesi anlamında çok sayıda mezun vermekte. Sağlık birimlerinde istihdam edilmeyi bekleyen on binlerce mezun sağlık Bakanlığı atamalarını bekleniyor. 2020 yılında gerçekleşmesi beklenen 16 bin sağlıkçı ataması için gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

BEKLENEN DİĞER ALIMLAR;

PTT alımları için beklenen alımlar gerçekleşmedi. 2020 yılında Ptt Kpss puanına göre 5 bin kişilik gişe personeli, dağıtıcı, uzman yardımcısı, avukat kadrolarında alımlar gerçekleştirebilir. ÖSYM üzerinden Kpss tercihleri ile atamalar başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne teknisyen ve Büro memuru kadrosunda yeni istihdamlar gerçekleşecek. Tüm personel alımları ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA