Üniversite öğrenimi sırasında geri ödemeli kredi olarak çoğu öğrenci tarafından alınan KYK kredi borcu bulunan mezunları sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrılar ile kredi borçlarının silinmesini istemekteler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Yükseköğrenim eğitimlerinde geri ödemeli burs vermekte. Önlisans yada lisans öğrenimlerinde Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından öğrenim hayatları boyunca öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayabilmeleri için öğrencilere ödenen KYk borçları alması kolay olsa da ödemesi bir hayli zor. Geri ödemeli burs alamayan adayların çoğunlukla kullanmak zorunda kaldığı bu burslar daha sonra taksitlendirilerek ödeme yapılabiliyor. Daha önceki dönemlerde yapılandırma gibi çalışmalar yapılarak ödeme kolaylığı yöntemlerine gidilmişti. Adaylar yapılandırmanın çözüm olmadığını belirtirken, daha önce borcunu ödeyen mezunlar ise borç silinmesine karşı olduklarını böyle bir yasa çıkması halinde ödedikleri kyk borçlarının geri alabilmelerini istemekteler.

KYK BORÇ SİLİNMESİ;

TBMM'de çoğu kez gündeme gelen KYK borç silinmesi için geçtiğimiz günlerde Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen şevkin yeniden gündeme getirdi. Diğer yandan borç erteleme nasıl yapılır diye soranlar için ise adaylardan borç vadesi henüz gelmeyenler için e-devlet üzerinden giriş yaparak kredi alma süresinin tamamlanmasından itibaren endeks uygulanarak bir yıllık süreler ile uzatılabilmekte.

EVLENİNCE KYK BORÇLARI SİLİNİR Mİ?

Bazı adayların kyk borç silinmesi ile ilgili sordukları sorulardan bir tanesi de evlenince kyk borcu silinir mi diye merak etmekteler. Meclis konuşmalarına da yansıyan evlenince kyk borçlarının silinmesi söz konusu değildir. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA