2019 Jandarma Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı başvuruları başlandığı yapılan duyuru ile birlikte açıklandı. Başvurular ile iligli ilan Resmi Gazete'de yayınlanarak başvuru şartları vatandaşlara sunuldu. Başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla birlitke de yapılacak alımlarda dikkat edilecek noktalarda belli olurken, adayların neye dikkat edileceği başvuru duyurusunda dikkatli bir şekilde belli oldu. Komanda ve asayiş ihttiyacını sağlamak amacıyla yapılacak sözleşmeli personel başvuruları 4 Nisan Perşembe günü saat 23.59 tarihine kadar devam edileceği bildiridil. 

JGK Başvuru Şartları

JGK bünyesine başvuruda bulunacak adayların dikkat edecekleri başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, erkek olmak, nüfus kaydına göre 4 Nisan 2019 itibariyle 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olması, askerlik yapmış olması şartı aranmamaktadır fakat askerken başvuru yapan kişilerin nitelik belgesinden 80 puan ve üzeri puan alması gerekmektedir. Adayların en az 164 ve en fazla 210 santimetre boyunda bulunmaları gerekmektedir" adayların barındırmaları gerektiği başvuru şartları bunlardır. 

Başvuru Detayları

Başvuru yapıp beklemeye geçen adayların başvurudan geçip geçmemeleri ve sınava katılma durumları aday listesi ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav yeri, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular ile birlikte "www.jandarma.gov.tr", "www.jsga.edu.tr" ve "www.dpb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilecek. 

Ön başvuruyu geçip de sınava çağıraalcak kişi kontenjanı da 40 bin olarak belirlendi. Sınava çağırılacak olan adayların 20 bini 2018 KPSS'ye girmiş ve en az 50 puan almış, diğer 20 bini ise KPSS'ye hiç girmeyenler ile sınava giren ancak 50'nin altında puan almış kişilerden seçilecek.