2017 yılından kalan bekçi alımı kadroları ve bu sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile eklenmiş olan 10 bin kişilik bekçi alımı ile toplam 17 bin bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere toplam 17 bin kişilik bekçi alımı yapılacaktır.

Bekçi alımlarına daha önce en az ortaöğretim yani lise mezunu adaylar başvuru yapabilmekteydi fakat yeni duyurulan şartlar ile ilgili mezuniyet şartının esnetildiği ve bekçi alımlarındaki mezuniyet şartının ilköğretim seviyesine çekildiği belirtildi.

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İl Valilikleri tarafından kamuoyuna yayımlanması beklenmekte olan ilanlar ile en az ilköğretim mezunu toplam 17 bin bekçi alımı yapılması bekleniyor. Peki bekçi alımları ne zaman yapılacak? Buna göre net olarak tarih bilinmiyor çünkü bekçi alımı ilanları toplu olarak bir kurumdan yayımlanması beklenmiyor. Bunun yerine il Valilikleri açık bekçi pozisyonlarının doldurulması için kademe kademe ve başvuru tarihlerinde değişikliğin olduğu ilanlar yayımlaması beklenmektedir. Bu sene içerisinde 17 bin kişilik bekçi alımı yapılması beklenmekte olup 17 bin bekçi alımı ilanları yayımlandıkça bizlerde www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere ilanlar hakkında bilgiler vereceğiz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin