Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK yurt başvuruları alınmaya başlandı! 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde e devlet üzerinden yapılacak olan yurt başvuruları için Gençlik ve Spor Bakanlığı bir açıklama yaptı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, e devlet üzerinden KYK yurt başvurularının alınmaya başlandığı müjdesini verdi.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI!

Başvuru yapacak olan öğrencilerin yardım talepleri için ise 7 gün 24 saat çözüm bulmak üzere iletişim merkezi kuruldu, ayrıca yardım için sosyal medya hesapları bulunuyor. Buna göre 444 1 961 iletişim merkezi ve KYK_DESTEK Twitter hesabı üzerinden yardımda bulunulabilecek. Ayrıca yurtlar ile bilgiler için Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Genel Müdürlüğü adresi Söğütözü Mahallesi 2176 Sokak No 25 adresinden de detaylı bilgi alınabilecek.

Başvurular 3 Eylül tarihinden itibaren başladı. Öğrencilerin e devlet üzerinden yapabileceği yurt başvurularında son gün olan 10 Eylül 2018 tarihinde saat 23:59'a kadar işlemlerini tamamlamaları gerekli olacak. Ayrıca yurtkur.gsb.gov.tr adresi üzerinden başvuruda dikkat edilecek hususlar için yayımlanan duyuruyu inceleyerek daha sonra başvuru yapmakta fayda olacaktır.

2018-2019 EĞİTİM VE ÖĞRETİM DÖNEMLİ YURT BAŞVURULARI;

Yurt başvurularında ÖSYM ilk yerleştirme ile arasınıf yurt başvuruları için e-devlet şifresi olması gereli olacak, e devlet şifresi olan adaylar https://www.turkiye.gov.tr/kyk-yurt-basvurusu adresi üzerinden başvuru yapabilecek.

İŞİN OLSA