Çalışan ya da isteğe bağlı prim ödeyen kadınların merak ettiği konularda biri de ne zaman emekli olabilecekleridir. Bu noktada özellikle erken emeklilik olanağının bulunup bulunulmadığı, 2008 sonrasında emeklilik için hangi şartların sağlanması durumunda emekli olunabileceği gibi farklı birçok konu da merak edilmekte olup haberimizin devamında konu ile ilgili detaylar yer almaktadır.

2008’den Sonra Emeklilik Şartları

2008’de sigorta girişi yapılan birçok vatandaş için erken emekliliğin tanınmasına ilişkin birtakım iddialar gündeme gelmişti. Bu noktada 2008 Ekim öncesinde sigorta girişi yapılanlar için bu mümkün olarak açıklanıyor. 2008’de uygulamaya konulan yeni yasa ile değişen sosyal güvenlik sistemi ile 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olanları emeklilikte avantajlı kılacak bazı haklar tanmış bulunuyor. Vatandaşların emekli olmasında ise geriye dönük olarak 7 yıl hizmet süresi olup olmadığına ve de SSK, BAĞ-KUR ya da memur olup olmaması büyük rol oynuyor.

Kadınlar İçin Emeklilik Şartları Neler?

2008’den sonra emekli olmak isteyen kadınların sağlaması gereken şartlar bulunmakta olup bu noktada 1 Mayıs 2008 itibari ile emekli olmak için bu tarihten önce işe başlayanların en az 7200 gün prim gün ödemesi yapması gerekmektedir. BU noktada prim gün sayısına göre kadınlar için emeklilik yaşı en düşük 59 en yüksek ise 65 yaş şeklindedir. Bunun yanı sıra kişilerin 31 Aralık 2035 tarihine kadar 7200 gülük prim ödemesi yapması gerekmektedir.