Ülkemizde 19 Mart 2020 tarihinde açıklanan vaka sayılarına göre 359 kişinin testi pozitif çıktı. Buna göre Bakan Fahrettin Koca açıklamasında test kiti için günde 15 bin test yapılacağını açıkladı. 115 bin kitin bulunduğunu Ülke genelinde labaruvatarların sayısını da arttırıldığını aktardı. Diğer yandan 20 Mart 2020 tarihli Cuma hutbesi açıklanmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her hafta açıklanan hutbe 20 Mart tarihteki cuma namazının kılınmayacağından dolayı açıklanmadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bugün Prof. Dr. Ali Erbaş'ın 81 ile gönderilen genelgesi açıklandı. Genelgeye göre cuma günleri sela okunmayacak. Cuma namazı kılınmayacak. Kandil gecelerinde de açık olmayacak. Açıklanan genelgenin detayları için tıklayın.

Son hutbeler Koronavirüs'ün önlenmesi için bazı tedbirler ile ilgili olmuştu. 13 Mart Tedbir müminden takdir Allahtan, 6 Mart tarihinde ise Allah temizdir temizliği sever, 28 Şubat haftası da ise hak uğruna mücadelemiz birlik ve beraberlik ruhumuz konularında oldu.

ÖĞLE NAMAZI SAATLERİ;

Camiilerde cuma namazının kılınmaması nedeniyle bugün öğle vaktinde namaz vakitleri önemli olacak. Genelgeye göre diğer haftalarda olduğu gibi sela okunmayacak. Müslümanlar için özel bir yere sahip olan bugün için öğleyin namaz vakitleri şu şekilde olacak. Ankara 13:03'te, İstanbul ilinde 13:17'te olacak. İzmir ilinde ise 13:24'te olacak. Bursa ilinde 13:16'da olacak. Diğer iller için https://namazvakitleri.diyanet.gov.tr/ adresi üzerinden erişebilirsiniz.