Bilindiği gibi yeni açıklanan 100 günlük eylem planında kamuya çok sayıda personel alımı yapılacak müjdesi geldi. Buna göre 47 Bin 773 alımdan 20 Bin'i sözleşmeli öğretmen atamalarına ayrılacak. MEB sözleşmeli öğretmen atamalarında hangi KPSS puanı kullanılacak. Adaylar tarafından merakla sorulan atama hakkındaki soruları işin olsa ekibi olarak detaylıca aktarmak istiyoruz.

ÖABT KPSS oturumları bugün itibari ile tamamlandı. 306 Binden fazla öğretmen adayı bugün girdiği öğretmen alan bilgisi sınavının ardından 2017 KPSS ile öğretmen alımı olacak mı? Öğretmen atamaları 2018 KPSS sonuçlarının açıklanmasını mı bekleyecek diye sormaktalar.

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN OLACAK?

Sözleşmeli olarak atanacak olan 20 bin öğretmen alımlarında 100 günlük eylem planında yer aldı. Buna göre MEB Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 100 gün içinde 20 bin öğretmen ataması yapacağız demişti. Atamaların 100 gün içinde planlanması beklenmekte.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 Yılı KPSS öğretmen alan bilgisi oturumları ve Genel Kültür Genel Yetenek oturumları 31 Ağustos tarihinde açıklanması planlanmakta. Buna göre 3 Ağustos tarihinde kamuoyuna açıklanan 100 gün 9 Kasım tarihinde tamamlanacak. Buna göre KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından yeni bir sınav ilanın açıklanmasını işin olsa ekibi olarak tahmin etmekteyiz. Ayrıca adaylar MEB tarafından resmi bir açıklamanın yapılmasını ve son sözlü MEB tarafından açıklanacağını hatırlatmak isteriz. MEB sözleşmeli personel alım ilanları açıklanır açıklanmaz işin olsa ziyaretçileriyle paylaşacağız.

İŞİN OLSA