İçişleri Bakanlığından LGS YKS sokağa çıkma yasağı kararı açıklandı!  81 il geneline gönderilen genelgeye göre 20 Haziran Cumartesi günü ve 1 hafta sonra 27 ve 28 Haziran tarihlerinde belli saat arasında sokağa çıkmak yasak olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hafta sonları yapılacak olan LGS sınavında öğrencilerin 81 il genelinde sınav merkezlerine rahatlıkla ulaşabilmeleri sınavın tamamlanmasının ardından evlerine herhangi bir yoğunluk yaşanmadan dönebilmelerine yönelik olarak koronavirüs tedbirleri alınacağını ve bu konuda hassasiyet gösterildiğini ifade etmişti.  Bu kapsamda İçişleri Bakanlığından beklenen genelgenin detayları belli oldu. Bu hafta sonu hangi gün ve hangi saatte dışarıya çıkmak yasak olacak hangi şartlarda kapsam dışı bırakılacak bu konunun detaylarını şu şekilde açıklandı.

HANGİ GÜN VE SAATTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK?

20 Haziran Cumartesi günü LGS sınavının olacağı saat olan 09:00 ile 15:00 saatlerinde, 27 Haziran Cumartesi günü  ve 28 Haziran Pazar günü sabah saat 9:00 ile 15:00 saatleri arasında liselere giriş sınavı, lgs, yks, tyt, ayt sınavları gerçekleştirileceği 81 il genelinde kısıtlama gerçekleştirilecek. Sınavın başlamasından önce ve bittikten sonraki oluşabilecek yoğunluğun virüsü yaymasını engellemeye yönelik atılan adımlar atılacak. Sınava girecek öğrencinin toplu taşıma ile gelebileceği durumlarda yanında bir veliisi olabilecek özel araç da gelecek kişiler için ise şoför haricinde bir yakını dışarıya çıkması istisna kapsamında olacak. Ayrıca tüm Türkiye genelindeki belediyelerin toplu taşıma araçlarında herhangi bir şehir içi ulaşımın aksamaması yaşanmaması konusunda belediyelerce gerekli tedbirlerin alınması için düzenlemelerin yapılacağı ifade edildi.

OTOBÜS BİLETİ OLANLAR NE YAPACAK?

Şehirlerarası seyahat yapmak için daha önceden bilet  alan vatandaşlar bu konuda kapsam dışı bırakıldı. Tren, vapur feribot ve otobüs ile uçak seferlerinin daha önceden bileti almış olanlara bu konuda bir kapsam dışı uygulaması getirilerek şehrilerarası ulaşıma devam edilecek.