Koronvirüs'ün etkisini azaltmaya yönelik alınan tedbiler devam ediyor. 1 Mayıs işçi bayramı  ile birlikte 3 günlük sokağa çıkma yasağı 2. günü ile devam ediyor. İçişleri Bakanlığının genelgesine göre sokağa çıkma kısıtlaması boyunca açık olacak işletmeler, açık olacak kurumlar belirlendi. 2 mayıs marketler açık mı olacak sorusu en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Bilindiği gibi ramazan nedeniyle kısıtlamalarda marketlerin açık olacağı saatlerde düzenlendi. 1 mayıs günü 5 saat boyunca paket servileri yapılabildi ve vatandaşlar adreslerine yakın olan marketten zorunlu ihtiyaçlarını alabildiler.

2 MAYIS AÇIK OLACAK İŞYERLERİ VE KURUMLAR;

2 Mayısta Bugün marketler açık olmayacak. 30 büyükşehir ile Zonguldak ilinde cumartesi ve pazar günü lokantalar, restaurantlar, lokmacılar çalışacak. Fakat sadece paket servileri yapılacak. Ekmekçiler sokak ve mahallelere ekmek dağıtımlarına çıkacaklar. Ramazan pidesi satışı ve ekmek satışı yine cumartesi pazar günü devam edecek. PTT açık olmayacak. Kargolar şehirler arası kargo dağıtım noktalarına giriş çıkış yapabiliyorlar. Adreslere dağıtımları da açık olacak.

KARGOLAR AÇIK MI?

Cumartesi günleri kargolar yarım gün çalışmaktalar. Adresinize istediğiniz kargolar için dağıtımlar devam edecek. Sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek? 3 Mayıs pazar gecesi 23:59 itibari ile kısıtlama sona erecek.