Türkiye'nin dört bir yanında bulunmakta ola kamu kurumları açık pozisyonları için her sene memur alımları gerçekleştirmekte olup alımlarda engelli adaylar için de kadrolar ayrılmaktadır. Buna göre kamu kurumları 2 bin 500 kişilik engelli memur alımı yapacak.

Devlet Personel Başkanlığına kurumların ilettiği talepler dikkate alındı ve geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru ile ilk aşama olarak kamu kurumlarına 2 bin 500 engelli memur atamasının yapılacağı açıklanmıştı. Buna göre tercihler başlıyor peki detaylar nedir ve alımlar ne zaman nasıl yapılacak?

ATAMA DETAYLARI NEDİR?

Buna göre farklı kamu kurumları 2 bin 500 engelli memur alacak. Atama başvuruları 8 Mart 2018 tarihinde başlayacak olup 16 Mart 2018 tarihine kadar devam edecektir. Başvurusunu gerçekleştirmek isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemini ziyaret etmesi gerekmektedir. Peki hangi mezuniyet düzeyinden kaç kişilik alım yapılacak?

MEZUNİYETLERE GÖRE ATAMA DAĞILIMI NEDİR?

Tüm mezuniyet düzeylerinden olmak üzere toplam 2 bin 500 kişilik engelli memur ataması yapılacak. Peki mezuniyetlere göre dağılım nedir? Buna göre İlkokul düzeyinden 329 kişi, Ortaöğretim(lise) düzeyinden 540 kişi, Önlisans düzeyinden 531 kişi ve Lisans düzeyinden 1.100 kişi alımı yapılacaktır. Toplam ise 2 bin 500 kişilik alım gerçekleştirilecektir. Atama başvuruları 8 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamaktadır.