İlk olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün TRT’de katıldığı canlı yayında verdiği müjdede, 15.000 memur alımı yapacaklarını duyurması büyük bir heyecan yaratmıştı. Bunun yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen açıklamayla da, 9.500 en az lise mezunu personel alınacağı duyurusuyla, heyecan ikiye katlandı. Hem Adalet Bakanlığı’ndan, hem de Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan güzel haber bekleyen vatandaşlar için, yıl içerisinde toplam 24.500 Kamu Personeli açığının kapatılması sağlanırken, Kamu Personeli olmak içinde yeni bir umut ışığı yakılmış oldu.

Hangi Pozisyonlara Alım Olacak?

Adalet Bakanlığı’na alınacak olan personellerden 1000 adli Hâkim ve Savcı, 100 yargı Hâkimi ve 15 bin personel alınacağı canlı yayında açıklanmıştı. Buna göre, duyuruların farklı zamanlarda yayınlanması bekleniyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ise; sözleşmeli olarak alacağı Kuran Kursu öğretmeni, imam hatip ve müezzin pozisyonlarına Türkiye genelinde toplamda 9.500 personel alacağını bildirdi ve duyurunun yine yıl içinde yapılması bekleniyor. 6 bin imam, 3 bin Kuran Kursu öğretmeni ve 500 müezzin alınacağını açıklayan Diyanet İşleri Başkanı, bu yılın gerçekten bereketli geçeceğini söyledi.

Alımlar Ne Zaman Gerçekleşecek?

Alımların 2018 yılı bitmeden gerçekleşmesi ve Kamu Personeli olmak isteyenlerin pozisyonlarına ulaşmaları bekleniyor. Bunun yanı sıra KPSS şartlı olarak alınacak olan personellerde de, yayınlanacak olan duyurulara göre başvuru şartlarını da yine sitemizden takip edebilirsiniz.

YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMA:

İlgili ilanlara yayımlandığında ulaşabilmek için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek ilanlardan haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa mobil uygulaması tamamen ücretsizdir.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER