POMEM Polis Özel Harekat alımı başvuru şartlarında askerlik şartının, lisans mezuniyeti şartını ve KPSS şartının kaldırılması ile rekor bir başvuru yapıldı. 285 bin kişinin başvurduğu sınavlara yüz binlerce aday fiziki yeterlilik sınavına katıldı. Katılanların büyük bir bölümünün elenmiş olduğu fiziki yeterlilik sınavlarından yine pek çok kişi başarı ile parkurdan geçti.

Parkuru geçen adaylar Polis Özel Harekat mülakatlarına tabii tutulacak ve buradan da adayların başarılı olması gerekmektedir. Ancak henüz PÖH mülakatları bir türlü belli olmadı? Peki neden bekleniyor? Hala niye açıklanmadı.

AYM İnceleme Yapıyor

Milletvekilleri imzası ile bilindiği gibi Polis Özel Harekat alımında ki Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının kaldırılmaması istendi. Bu şartın tekrar getirilmesi isteniyor ve Polis Akademisi Başkanlığı Anayasa Mahkmesinden çıkacak olan sonucu bekliyor olabilir.

PÖH Alımları İptal Olabilir Mi

Geçtiğimiz günlere 19. dönem Polis Özel Harekat alımlarının iptal olabilir mi şeklinde bir içerik girmiştik. Polis Akademisi Başkanlığı halen mülakat tarihinin ve mülakat yerlerinin duyurmamasından dolayı adaylara alımların iptal olabileceği düşüncesi sardı.

Anayasa Mahkemesinde de Kamu Personeli Seçme Sınavının tekrar getirilmesi şartı arandığı için adayların büyük bir bölümü 19. dönem alımlarına da tekrar KPSS şartının getirilip alımların iptal olabileceği düşüncesi sarmış durumda. Bu konu hakkında açıklama bekleniyor.