Koronavirüs ile mücadele kapsamında pozitif vakanın görüldüğü yerlerde önemli tedbirler alınıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin koca geçtiğimiz günlerde Filyasyon uygulamasını anlamıştı. Pozitif vakanın temas çevresine karşı Covıd-19 testleri yapılarak bazı önlemler alınıyor. Bu bağlamda vakaların görüldüğü yerlerde gerek apartmanda, sokakta, mahallede ilçede ya da ilde bir karantina uygulaması yapılıyor. 16 Nisan 2020 tarihi itibari ile karantina başlatılan yerleşim yerleri şu şekilde açıklandı.

BUGÜN KARANTİNA BAŞLATILAN İL, İLÇE VE MAHALLE;

Uşak Merkez’e bağlı Mesudiye köyünde, köye giriş çıkışlar kapatıldı. Daha öncede Uşak Gürlek ve İlyaslı köyünden benzer bir haber gelmişti. Bitlis Güroymak ilçesi Gölbaşı Beldesinde bugün karantina başlatıldı. Daha önce bu beldede sokağa giriş çıkışlar kapatılmıştı. Bitlis Gölbaşı Belgesinde karar bugün alınarak uygulanmaya başlandı.

Sivas ilinde ilk andan itibaren karantina başlatılan köyler bulunuyordu. Bir çoğunda uygulama kaldırılırken Doğanşehir ilçesine bağlı Sarısuat köyünde ikinci bir emre kadar girişi ve çıkışlar yasaklandı.

Adıyaman ilinde Sincik’e bağlı bir mahallede de bugün Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre Sincik Karaman mahallesinde 5 pozitif vaka görülmesinin ardından emniyet müdürlüğü görevlilerin aldığı tedbirler kapsamında karantina başlatıldı.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI;

Karantina yanı sıra sokağa çıkma yasağı uygulaması bu hafta sonu da devam edecek. 30 Büyükşehirde ve Zonguldak ilinde 18 Nisan ile 19 Nisan 2020 tarihlerinde sokağa çıkmak yasak olacak. İçişleri Bakanlığından açıklanan genelgeye göre hangi yerler açık olacağı da belli oldu.