Ülke genelindeki 31 şehirde sokağa çıkma yasakları 18 Nisan ile 19 Nisan cumartesi pazar devam edecek. 18 yaş altı ve 65 yaş üst vatandaşların sokağa çıkma yasağı ikinci bir genelgeye kadar uygulanacak. Büyükşehirlerde ve Zonguldak iline giriş çıkışlar durduruldu. Koronavirüs Covıd-19 ile mücadele kapsamında 14 Nisan 2020 salı itibari ile karantina uygulanmaya başlanan il, ilçe mahalle ve yerler şu şekilde açıklandı.

BUGÜN KARANTİNA BAŞLANAN İL İLÇELER;

Sivas İline bağlı Şarkışla ilçesi Yaprak Köyü, Gölova ilçesine bağlı Boğazköy karantina başladı.

Ardahan ii Damal ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi İl Umumi Hıfzısıhha kurulu kararı ile karantinaya başlandı. Henüz ne kadar süreci konusunda bir açıklama yapılmazken, ikinci bir karar alınana kadar devam etmesi bekleniyor.

SİVAS İLİNDE KARANTİNA BİTEN YERLER;

Daha önceki açıklamalarda uygulama başlanan karantinanın bittiği ilçeler Zara ilçesine bağlı Tuzlagözü Köyü, Yıldızeli ilçesi Üyük Köyü, Doğanşehir ilçesine bağlı Darıkol ile Koyuluhisar ilçesi Kurşunlu, Yağcılar köyünde uygulamalar sona erdi.

13 NİSAN GÜNLÜK VAKA TABLOSU;

Ülke genelinde 410bin 556 koronavirüs testi yapıldı. Testlerden 61 bin 49 pozitif vaka bulunuyor. Toplam vefat sayısı dün itibari ile 1296 olarak açıklandı. Yoğun bakımda bulunan hasta sayısı 1.786 olarak entübe hasa sayısı ise 1063 olarak açıklandı. Toplam iyileşen vaka sayısı ise 3.957 olarak ifade edildi. 14 Nisan günlük koronavirüs tablosu akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor.