Tüm dünyada büyük yankı uyandıran alım haberlerinden biri de ESA tarafından geldi. Sadece 100 bin maaşla 2 ay yatacak gönüllü aradığını açıklayan ESA’ya dünya çapında birçok kişi başvurmaya hazırlanıyor. ESA, Avrupa Uzay Ajansı 2 ay boyunca yatacak gönüllüler arıyor. Tüm dünyada büyük ilgi ve merak uyandıran alıma ilişkin detaylar ise şu şekilde.

ESA Gönüllü Alımı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) 2 ay boyunca yatacak gönüllüler aramakla birlikte gönüllülere proje kapsamında 12.500 sterlin (Yaklaşık100 bin TL) ödeme yapacağı açıklandı. Proje kapsamında uzay yolculuklarının insan üzerine etkilerini araştıran Avrupa Uzay Ajansı (ESA) bir dizi deneye imza atmaya hazırlanıyor. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, bu proje kapsamında Fransa merkezli Medes kliniği ile iş birliği yapan ESA, gönüllülerin tuvalet ihtiyacı için bile yerlerinden kalkmalarına izin verilmeyeceği ifade edildi.

NASA Astronot Alımı

Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay ve Mars görevleri için yeni astronotlar istihdam edeceğini duyurdu. İlgili alım için adayların ABD vatandaşı olması, mühendislik, biyoloji, bilgisayar ya da matematik gibi alanlarda yüksek lisans derecesine sahip olması veya ilgili bir bilim dalındaki doktora programının en az iki senesini tamamlamak şartlarının sağlanması isteniyor. Osteopatik tıp doktoru kadrosu için ise ulusal çapta tanınan bir okulda test pilotluğu programı bitirmek şartlarının sağlanması isteniyor.