Emniyet Genel Müdürlüğünden yayımlanan ilan ile geçtiğimiz aylarda 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapılmıştı. Bu ay içerisinde yayımlanan yeni duyuru ile en az lise mezunu ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmadan Özel Harekat Polisi alımı yapılacağı da açıklandı. Buna göre 10 bin erkek aday alımı yapılacak ve başvurular 10 Ekim 2016'da başlayacak iken yaşanan bir teknik arızadan dolayı başvurular ileri bir tarihe alındı.

Başvuru Tarihi Değiştirildi

Polis Akademisi Başkanlığından yapılan duyuru ile 10 bin erkek Polis Özel Harekat alımı tarihinin 10 Ekim 2016'da 17 Ekim 2016 tarihine değiştirildiği belirtildi.

Başvuru Şartları Değişti Mi?

Peki yeni yapılan duyuru da yaş ve askerlik şartı hakkında her hangi bir değişiklik yapıldı mı? Duyuru da 36 ay askerlik şartının değiştirilmediği ve yaş şartının da kaldırılmadığı konusunda her hangi bir açıklama yapılmadı. Ancak değişiklik yapılsaydı bildirde bunun açıklamasının gerektiği düşünülmektedir. Bu sebepten dolayı bildiri de her hangi bir değişiklik yapılmadığı için askerlik şartı ile yaş şartının aynı kaldığı düşünülmektedir.

10 bin Polis Özel Harekat alımı için başvuru yapmak isteyen adaylar 17 Ekim 2016 tarihi itibari ile Polis Akademisi Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru sayfası açıldığında konu hakkında sizleri isinolsa.com aracılığı ile bilgilendireceğiz.