1 Milyon vatandaş ehliyet affı istiyor. İçişleri Bakanlığı trafik denetleme birimleri tarafından Türkiye genelinde yapılan kontroller ve sıkı denetimlerde kurallara uymamakta ısrar eden vatandaşların ehliyetlerine el konuluyor. Trafiktek denetlemelerinde kural ihlali yapanlara cezaların yanı sıra belli puanlar verilerek kurallara  uymamakta ısrar edenler puanları caydırıcı oluyor.   Sürücüler  100 puan üzerinden değerlendiriliyor. Ehliyet sürücü belgesi sahipleri eğer 5 sene içerisinde Trafik kurallarını ihlal etme durumunu bir kez işlemesinde 6 ay, ikinci kez kural ihlalinde ise işlemelerinde 2 yıl, 3 veya daha fazla işe işlerinde ise ehliyetlerine el koyma süreleri 5 yıla kadar sürüyor. Yasak olmasına rağmen uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı yapan ve bu şekilde trafiğe çıkan kişilerin ehliyetlerine ise 2 yıl süreyle el konulabiliyor. Ayrıca bu kişiler hakkında adli soruşturmalar üretilebiliyor.

EHLİYET AFFI İÇİN AÇIKLAMA GELDİ!

Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran bir milyona yakın vatandaş ehliyet affı çağrısında bulunarak 2010 yılına kadar geçen sürede ehliyetini el konmuş ve kendini teslim etme süresi dolmamış olanlar için ehliyet affı getirilmesini istemekteler. Ehliyet affı gelecek mi sorusuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdiği cevapta “sosyal medya üzerinden böyle böyle bir paylaşımların açıldığını gördüm fakat konunun tam olarak neyi ifade ettiğini bilmediğini vakti olmadığı için de bu konuyu sorma fırsatının olmadığını ifade ederek not aldığını” müjdesini verdi.

SÜRÜCÜ BELGESİNE EL KONULANLAR;

Bir milyon kişi ehliyet affı istediğini belirtmekte. Peki bu 1 milyon kişi ne zamandan beridir ehliyet kurallarını ihlal etti. 2010 yılından beridir 10 yıllık süre içerisinde ceza yiyen kişilerin kapsadığı ifade ediliyor. Af bekleyenlerin büyük bir çoğunluğunu mesleği şoför olduğunu aktarmaktalar. Yaplan paylaşımlardan bazıları şu şekilde;

#Mesleğimiz şoförlük olduğu İçin iş bulamıyoruz

# Ehliyetini kaptıran insanların çoğunluğu ekmek paralarını doğrudan veya dolaylı olarak ehliyet sayesinde kazanmaktadırlar. Mesleğimiz şoförlük olduğu İçin iş bulamıyoruz.Sizlerden sadece ehliyetaffı istiyoruz.Çalışmak hayatımızı devam ettirmek istiyoruz.

#SESİMİZİ duyun kalan cezalarımız paraya ÇEVRİLSİN af kapsamına alınmasını talep ediyoruz

#hatamızın farkındayız bedelini ağır ödedik işini kaybeden yüzbinlerce insan mağdur iş bulamayan yüzbinlerce mağdur insan var.