Maskesiz dışarıya çıkmanın yasak olduğu illerin sayısı artıyor. 18 Mayıs tarihinde alınan bir karara göre sokağa çıkarken meşke kullanma zorunluluğu gelen illere Bolu ili de eklendi.

Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip Koronavirüs Kovıd-19 virüsünün yayılmasının önüne geçilmek amacı ile İl Umumi Hıfzıssıhha kurulları kararı ile karantina uygulaması kararı alınıyor. Bazı ilerde dışarıya maskesiz çıkmak yasaklanıyor. Bolu Valisi Ahmet Ümit açıklamasında kontrollü sosyal yaşam süresinde alınacak olan tedbirleri açıkladı. Vatandaşların dışarıda bulunacakları sokak mahalle, her türlü iş yerinde market ve pazarlarda toplu alanlarda standartlara uygun olarak maske takma zorunluluğu getirttirildiği aktarıldı.

24 İLDE MASKE ZORUNLULUĞU;

Elazığ Valisinden vatandaşlar yaptığı çağrıda il dışından gelen vatandaşlar uygulanan 14 gün karantina devam ettiğini. Dışarıda maskesiz bulunmanın zorunlu olduğunu aktardı. Daha önce alınan kararlarda Sakarya, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Amasya,  Karabük, Uşak, Siirt, Adıyaman, Denizli, Düzce, Muğla, Tunceli, Rize, Konya, Burdur, Gaziantep, Kahramanmaraş, Aydın, Afyonkarahisar, Adıyaman, Bartın, Denizli, Balıkesir illerinde dışarıya maskesiz çıkmak yasaklandı. Hıfzıssıhha kanunun 282. Maddesine göre 392 Tl idari para cezası veriliyor. Kurallara uymamakta ısrar edenler için TCK’ya göre adli süreç başlatılıyor.