Düzce ilinde koronavirüs önlemleri kapsamında Kurban bayramında bayramlaşma resmi törenler toplu mezar ziyaretleri, bayram yemek organizasyonları iptal edilmesine ve bunların yasaklanmasına karar verildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün bilim kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağını açıkladı. Fakat illerde kurulan ilk pandemi kurulları tarafından alınacak önlemler açıklanmaya devam edecek. Alınan kararlardan birçoğunu toplu bayramlaşma toplu mezar ziyaretleri ve etkinliklere yönelik olmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak, Karabük ,Bartın illerinden il Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan kararların detaylarına aktarmıştık. Bugün 1 ilde daha bayramlaşmaya yasağı getirildi. Pandemi Kurulu tarafından yapılan açıklamanın detayları ve yasağının kapsamı şu şekilde.

Düzce il umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararların hassasiyet gösterilerek uyulması istenildi. Bu kararlardan şu şekilde resmi bayramlaşma programları sınırlı olacak ve açık alanlarda yapılacak toplu bayramlaşmalar yapılmayacak. Resmi bayramlaşma için maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallara uyularak yapılacak toplu mezarlık ziyaretleri yapılmayacak. Mezarlıklarda bireysel olarak yapılacak ziyaretler için yoğunluğun azaltılmasına yönelik farklı giriş ve çıkışları oluşturulacak. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarının uyuması için sıkı denetimler gerçekleştirilecek.

HANGİ İLLERDE BAYRAMLAŞMA VE TOPLU ETKİNLİKLER YASAKLANDI;

Karaman, Karabük, Bartın, Zonguldak ve Düzce illerinde koronaivürüs tedbirleri kapsamıdna virüsün yayılmasına yönelik olarak bazı tedbirler alındı.