Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların ne zaman açılacağına dair bir tarih paylaştı. Normalleşme süreci böyle devam ederse 1 Haziran 2020'de okullar açılacak mı Bu sorununun cevabı en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Çünkü Uzaktan eğitim 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatıldı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Gazeteci Ahmet Hakan'ın konuğu oldu.

Bakan Selçuk "Normalleşme süreci beklediğimiz şekilde devam ederse 1 Hazirana açarız." dedi.

23 Mayıs tarihinde uzaktan eğitimlere başlandığını, Bilim Kurulu kararına göre 30 Nisan tarihine kadar uzaktan eğitime devam etme kararı aldıklarını, Kabine toplantısı ile Bilim Kurulu toplantılarında çıkan karar sonrasında 31 Mayıs tarihine kadar uzaktan eğitimin devam etmesine karar verildiği ifade edildi. Okullar ne zaman açılacak sorusuna normalleşme devam ederse 1 Haziran tarihinde açmış oluruz değerlendirmesini yaptı.

SINIFI GEÇME NASIL OLACAK!

Bugün açıklanan yeni bir karara göre sınıfta kimse kalmayacak herkes bir üst sınıfa geçecek, sorumlu olunan derslerin sorumlu bir üst sınıfta verilecek. Bakan Selçuk "Öğrencini lehine bir bakış açısı söz konusu olduğunu ifade ederek, sorumlu sınıf geçme söz konusu olacağını ifade etti.