Bir büyük şehirde daha şehre giriş çıkış yasağı getirildi.

Türkiye genelindeki 8 ilde il Hıfzıssıhha kurulları kararları kapsamında yapılacak olan toplu etkinlikler, gösteriler yasaklandı. Ayrıca 8 il genelinde dışarıdan girişlerinin yasaklandığı, o illerden başka yerlere gidişlerinde kısıtlandı ifade edildi.

Son dakika gelişmesi daha yaşandı 1 büyükşehirde daha şehirlerarası seyahat kısıtlaması ve toplu olarak düzenlenecek etkinlikler kısıtlandı. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip virüs covid-19 bulaşma riskinin insanları tehlikeye atmasının önlenmesi için ve salgının artışını engellemek amacıyla yeni kararlar alındığı duyuruldu. Valilik yeni yapılacak olan açık hava toplantıları toplu karşılama uğurlama yürüyüş gibi etkinliklere izin vermeyeceği ve olası provokatif eylemler için salgının yayılmasını önlemeye yönelik şehre giriş Çıkışların Kıskandığı açıklandı.

GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI BULUNAN İLLER 9 OLDU!

Bursa'da giriş çıkış kısıtlaması ne zaman bitecek? 14 Haziran tarihinde başladı ve 20 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek.

Hangi illerde şehrilerarası kısıtlaması bulunuyor? Bursa ili ile birlikte 9 ilde uygulanacak. İllerde il Hıfzıssıhha kurulları kararları kapsamında alınan krallar valilikler tarafından açıklandı. İl bazında Kocaeli 15 gün, Sakarya 5 gün, Edirne 3 gün, Bitlis 15 gün, Kırklareli 20 Haziran tarihine kadar Hakkâri 2 gün kısıtlama açıklanırken, Tekirdağ 17 Haziran'a kadar Van ise il içini ve dışarıya girişlerinin yasaklandığını faaliyet ve organizasyonların yapılmaması için karar alındığını açıkladı.