Özel havacılık şirketlerinden olan Onur Ari Taşımacılık Anonim Şirketi, en az lise mezunu olmak şartı ile kabin memuru alımı yapacağını duyurdu. İlgili ilan Kariyer.net isimli internet sitesi üzerinden ilan edildi. İlana göre şartlar şunlardır.

BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 
  • Antalya’da ikamet etmesi ya da bu ilde ikamet edebilecek olması,
  • 1989 ile 1999 yılları arasında doğmuş olması, 
  • Erkek adayların en az 1 yıl askerlikten tecilli olması şartları arandığı belirtildi. 

BAŞVURU DETAYLARI:

Adayların ayrıca birtakım fiziki yeterlilikleri de sağlamaları gerekmektedir. Adaylardan uçuş için hem fiziki hem de ruhsal olarak sağlık durumu elverişli raporu istenmektedir. Bu raporu veren hastanelerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş bir hastane olması gerekmekte olup bu raporu ayrıca Onur Air hekimliğine de onaylatmaları istenmektedir. İstenen fiziki şartlardan biri de boy şartı olmakla birlikte bu şart kadınlarda en az 1.60 ve en fazla 1.80 cm, erkeklerde ise 1.70 cm ile 1.92 cm’dir. Ayrıca vücut kitle indeksi Onur Air tarafından belirlenen seviyelerde olmalı, altında ya da üstünde değerde olmamalıdır. Bunun yanı sıra adaylarda üniforma dışında görülebilecek herhangi bir yerde dövme, piercing gibi aksesuarların bulunmasına da izin verilmemektedir.

Firmaya alınacak kabin memuru sayısı hakkında detaylı bir bilgi henüz verilmemiş olup başvuru işlemleri ilan edilen https://www.kariyer.net/is-ilani/onur-air-tasimacilika-s-kabin-memuru-antalya-2291208 adresinden yapılacaktır.