29 yılı aşkın tecrübesi ve bin 200’ün üzerinde kabin memuru ile Türkiye’nin önemli havayolu şirketlerinden SunExpress uçuş hostesi (kabin memuru) alımı yapacağını duyurdu. Son yıllarda artan havayolu taşımacılığı sektöründe görev almak isteyen uçuş hostesi adaylarının yapılacak alımlara nasıl başvuracağını sizin için derledik.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

SunExpress’te görev yapmak isteyen uçuş hostesi adayları ilanda yer alan başvuru kriterlerine mutlaka dikkat etmesi gerekiyor. Öte yandan en az lise mezunu olma şartı sunan SunExpress’in ilanı çok sayıda adayın başvurabilme imkanı olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte başvuru şartlarına bakıldığında en az lise mezunu olmanın yanı sıra alımlara 20-35 yaş arasındaki TC vatandaşları başvuruda bulunabiliyor. Yurtiçinde lise diplomasına sahip olmayıp yurtdışında liseyi okumuş olanlardan lise denkliği belgesi isteniyor. Adayların alımlarda başarılı olabilmeleri için Türkçe ve İngilizceyi iyi derece bilmeleri gerekirken ek dil bilmeleri de avantaj olarak değerlendirilecek.

Uçuş hostesi olmak için kadınlarda 1.55 m – 1.80 m aralığında boya ve uygun kilo aralığında olmak, erkek adaylarda 1.60 m – 1.85 aralığında boya ve uygun kiloya sahip olmak gerekiyor. Ayrıca adayların kabin memuru kıyafeti giydiğinde vücudunun görünen yerlerinde dövme, piercing, yara izi vb. bulunmaması gerekiyor. Dış görünüşüne özen gösteren adayların öncelikli olarak tercih edileceği alımlarda adayların iyi derece yüzme bilmeleri de şartlardan bir tanesi.

Kriterlere uygun adaylar İzmir, İstanbul, Antalya ve Ankara bölgelerinde görevlerine başlayacağı için kendilerine en yakın lokasyonlar için başvuruda bulunmaları gerekiyor.

UÇUŞ KABİN MEMURU SEÇİMİ NASIL YAPILACAK?

Uçuş hostesi ve kabin memuru alımlarında adaylar 2 günlük seçim aşamasından geçecek. İlk gün 100 soruluk online İngilizce seviye tespit sınavı, online İngilizce pratik mülakatı ve online kişilik envanteri yapılacak. İkinci günde adaylar yaklaşık 30 dakika süren kurul mülakatına tabi tutulacak.

SunExpress uçuş hostesi ilanlarına başvurmak için TIKLAYIN