Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mardin Nustabin'de devam eden terör operasyonlarında Mardin'de yerel halka ve PKK militanlarına çağrıda bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı, 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mardin’in Nusaybin ilçesinde operasyon bölgesindeki sivil vatandaşlar ve PKK’lı teröristlere yönelik yapılan anonsların görüntülerini paylaştı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik 12 Mart’tan itibaren yürütülen operasyonlarda 107 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar kapsamında 221 el yapımı paylayıcı ise imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin’de vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi amacıyla 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından operasyon bölgesindeki sivil vatandaşlar ve PKK’lı teröristlere yönelik yapılan anonsların görüntülerini yayınladı. Güvenlik kuvvetleri tarafından her gün 7-8 ayrı noktadan operasyon bölgesinde kaldığı değerlendirilen vatandaşların güvenli bölgeye çıkarılması, teröristlerin ise teslim olması amacıyla anons yapıldığı belirtildi.
"KİMSE SİZE YARDIMA GELEMEZ, KAÇACAK YERİNİZ YOK"

"Bölgedekiler, terör eylemlerine son verin, gelin devletimizin adaletine teslim olun" çağrısı yapılan anonslarda, "Ölümü değil yaşamı seçin. Sizlere yalan söylüyorlar, sizi kandırıyorlar, bunlara inanmayın. Kimse size yardıma gelemez, kaçacak yeriniz yok. Sizin canınız ve kanınız üzerinden kimsenin menfaat sağlamasına ve siyaset yapmalarına müsaade etmeyin. Bugün Silopi, Cizre, Sur ve İdil’de huzur ortamı tam olarak sağlandı. Bir an önce kararınızı barış, kardeşlik, huzur ortamı için verin. Devletin şefkati ve adaletine teslim olun. Sizlere asla zarar verilmeyecektir. Teslim olanlar devlet güvencesindedir" ifadeleri dikkat çekti.

"BİR SÜRÜ EZİYET ÇEKTİĞİNİZİ BİLİYORUZ"

Operasyon bölgesinde kalan sivil vatandaşlara yönelik ise şu şekilde çağrı yapılıyor:

"Değerli vatandaşlarımız günlerdir bölücü terör örgütünün baskısı nedeniyle bir sürü eziyet çektiğinizi biliyoruz. Bölücü terör örgütünün zulmüne son vermek, can güvenliğinizi sağlamak ve kamu düzenini yeniden tesis etmek için güvenlik güçleri her türlü gayreti göstermektedir. Bu maksatla operasyonlar başlatılmıştır. Terör örgütü mensuplarının teslim olmamaları halinde tamamen etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir. Operasyonlarımızın temel gayesi olan sizlerin can güvenliği için bizlere yardımcı olmanız önemle rica olunur. Kendiniz ve ailenizin can güvenliğinizin sağlanması için en yakın güvenlik gücüne bizzat müracaat ediniz. Bölgeden emniyetle çıkmanız için her türlü tedbir alınmıştır. Bir an önce operasyon bölgesinden uzaklaşarak güvenlik güçlerimizle irtibata geçmeniz önem arzetmektedir. Güvenli bir şekilde operasyon bölgesinden tahliyeniz sağlanarak tüm temel ihtiyaçlarınız karşılanacaktır."
Editör: TE Bilisim