Çiftçilere müjde! Hayvancılık hibe desteği nedir? Başvuru şartları nedir ve nasıl başvuru yapılır! Girişimciler için bazı detayları paylaşmak istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığındna girişimcilere önemli destekler devam ediyor.

HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ NEDİR?

Hayvancılık hibe desteği 2020 yılı için tavuk, koyun ve inek çiftlikleri’ nin kurulumu için kredi desteği veren Halkbank, Ziraat Bankası, Şekerbank ve Denizbank gibi devlet bankalarına başvuru sağlayabilirsiniz. Ayrıca çiftçi kayıt sistemi olan ÇKSY' ye kayıt olan kişilere %40 ile %60 oranında hibe desteği sağlanmaktadır. Bu destek doğrultusunda dana, koyun, düve, keçi, piliç, kaz, ördek ve tavuk gibi hayvanların alımı için hayvancılık hibe desteği için başvurulabilir. Bu doğrultuda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen hibe desteği oranı da diğer bankalar gibi her yıl değişkenlik göstermektedir.

Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan kişiler Tarım ve Orman Bakanlığı il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapabilir. Ancak başvuru öncesinde yapacağınız iş ile ilgili proje hazırlayarak yetkili kişilere projenizi sunmanız gerekmektedir. Hayvancılık hibesi %50 ile %100 hibe oranı arasında değişkenlik göstermektedir. Ayrıca ödemeler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası aracılığı ile yapılmaktadır.

HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTI NEDİR?

ÇKS' ya üye olan çiftçilerin projeleri doğrultusunda düve, manda ve damızlık ile ilgilenecek kişilerin en az 150 baş alması ve açacağı tesisin 150 baş hayvana yetebilecek kapasitede olması gerekmektedir.

  • Hindi ve ördek yetiştirmek isteyen çiftçilerin en az 1.000 hayvan yetiştirmesi gerekmektedir.
  • Kaz yetiştirmek isteyen çiftlerin en az 500 adet kaz yetiştirmesi gerekmektedir.
  • Arı yetiştirmek isteyen çiftçilerin en az 30 arı kovanı olması gerekmektedir.
  • Teke, damızlık ve koç gibi hayvanların yetiştirilmesi için 500 tane hayvan ve bu kapasiteye yetecek tesisin olması gerekmektedir. Ancak hayvan sayısı 500 değil ise bu şart desteklendiği zaman hibe desteği verilmektedir.

Bu konuda merak edilen detayları yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İŞİN OLSA