Ziraat bankası konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz indirimine gittiğini duyurdu. 4 Mart 2019 tarihinden itibaren ihtiyaç kredilerinde 60 aya kadar vadelerde faiz oranını aylık 1,53’e düşerken, banka konut kredilerinde 120 aya kadar tüm vadelerde faizleri aylık 1,28’e çekti.
Ziraat bankası ekonomideki olumlu gelişmelerle birlikte faiz konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

KONUT VE İHTİYAÇ KREDİLERİNDE FAİZLER DÜŞÜRÜLDÜ

Konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz indirimine giden banka; ihtiyaç kredisi faizini 60 aya kadar 1,53’e, konut kredisini faizini ise 120 aya kadar yüzde 1,28’e indirdi.
Ziraat bankası yaptığı açıklamada vatandaşların en mümkün olan en iyi maliyetle konut edinmelerini amaçladıklarını, bu çerçevede ekonomide yaşanan olumlu gelişmeleri ve maliyetlerde görülen iyileşmeyi müşterilerine yansıtmak amacıyla konut kredisi faiz oranlarını 04 Mart 2019 tarihinden itibaren 120 aya kadar tüm vadelerde aylık %1,28’e indirdiğini duyurdu.

04 MART 2019 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Diğer taraftan, ihtiyaç kredilerinde de 60 aya kadar vadelerde faiz oranını aylık %1,53’e çekildiğini açıkladı. Ek olarak her gelir grubunda yer alan müşterilerin kullanımına sunulan bu imkanlar ile gerek konut ihtiyacı olan vatandaşlarımıza gerekse de konut üreticisi firmalara önemli bir destek sağlanmasının yanı sıra, ihtiyaç kredilerinde de müşterilere maliyet avantajı sağlanacağı aktarıldı.

DİĞER BANKALARDAN DA AÇIKLAMALAR GELİYOR

Kredi faiz oranlarıyla alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın çağrısının ardından; diğer bankalardan da kredi açıklamaları yapılmaya başlandı. Çok sayıda bankanın mevcut kredi faiz oranlarında düşüşe gittiği gündeme yansıdı.

TÜM EKONOMİ, KREDİ VE FİNANSMAN HABERLERİ İÇİN İŞİNOLSA MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ